Σύμφωνα με τις δικές της επιθυμίες ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το σπίτι της στην Παιανία, ο αποχαιρετισμός στη Μαίρη Χρονοπούλου. Αυτή η μετάβαση από τη ζωή προς τον θάνατο, έγινε όπως εκείνη ήθελε. Ακόμη και αν κάποιοι περίμεναν ή επιθυμούσαν να δουν σε αυτό το «αντίο» μία φίλη που σημάδεψε όμορφα τη ζωή και την καριέρα της και έναν ακόμη, με τον οποίο η σχέση της ήταν τρυφερή και καθαρά οικογενειακή.
«Τίποτα που είναι σίγουρο δεν μπορεί να είναι και μακάβριο»
Αυτό είχε δηλώσει η Μαίρη Χρονοπούλου σε μία παλαιότερη συνέντευξή της, όταν την ρώτησαν για τον θάνατο. Δεν τον φοβόταν και τον είχε νικήσει πολλές φορές. Η ηθοποιός είχε μία σπάνια συνέπεια λόγων και πράξεων. Και αυτή η συνέπεια ήθελε να τηρηθεί και μετά θάνατον.
Είχε ζητήσει να γίνει μία μικρή γιορτή στο σπίτι της στην Παιανία με λίγους φίλους πριν την αποτέφρωσή της και αυτό έγινε σήμερα το πρωί. Ένα ιδιαίτερο πάρτι μεταβίβασης από τη ζωή. Η επιθυμία της τηρήθηκε στο να είναι ντυμένοι στα άσπρα οι φίλοι της. Στα άσπρα το φέρετρό της και εκείνη ντυμένη με δημιουργία του Βασίλη Ζούλια, φίλου της τα τελευταία χρόνια και παρών στη σημερινή γιορτή. Όπως παρών ήταν και ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, αφού η ηθοποιός έχει δωρίσει το σπίτι της στον σύλλογο για τις ανάγκες των παιδιών.
Με την δική της «απώλεια» κλείνει ο χρυσός κύκλος των σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και θα περίμενε κανείς πως για την απόλυτη συμμετρία, θα έκλεινε και με όλους τους ανθρώπους που σφράγισαν τη ζωή της και τους αγάπησε πολύ. Εν μέρει, τους είχε μαζί της. Το παρών έδωσε και ο Νίκος Σταγόπουλος, σύντροφός της για πολλά χρόνια και καρδιακός της φίλος στη συνέχεια, πάντα συμπαραστάτης στις δυσκολίες της.
Απών ήταν ο βαφτισιμιός της Άλκης Κούρκουλος, ο οποίος ωστόσο δεν συνηθίζει να παρεβρίσκεται σε δημόσιες ή τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είχε τον δικό του τρόπο για να αποχαιρετήσει αυτές τις ημέρες τη νονά του με την οποία είχε άριστες σχέσεις και υπήρξε παντοτινή φίλη του πατέρα του, Νίκου Κούρκουλου.
«Ήτο πλούσια και Κολωνακιώτισσα, ήμουν πτωχή και Κουκακιώτισσα»
Απούσα από αυτή τη γιορτή, όπως απούσα τα τελευταία χρόνια από τη ζωή της, ήταν και η φίλη της Μάρω Κοντού. Ούτε και εκείνη βέβαια συνηθίζει να παρεβρίσκεται σε παρόμοια συμβάντα. Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους, νεαρές ηθοποιοί στον χορό του Αρχαίου Δράματος στο Εθνικό Θέατρο και παρέμειναν για πολλά χρόνια φίλες.
Τα τελευταία χρόνια είχαν χαθεί, όπως η ηθοποιός είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια στο Open: «Ήμασταν φίλες, παίξαμε και μαζί στο θέατρο, αλλά μετά χαθήκαμε στη διαδρομή. Χωρίς να σημαίνει κάτι. Άλλες οι παρέες της, άλλα τα «θέλω» μου, άλλα τα δικά της. Χωρίς να έχουμε τσακωθεί».
Ακόμη και όταν και οι δύο ήταν πια αναγνωρισμένες και πετυχημένες, συνέχιζαν να εμφανίζονται μαζί και να μιλούν για όσα τους δένουν. Και είχαν απίστευτες ιστορίες να διηγηθούν. Τις είχαμε απολαύσει σε μία παλαιότερη εκπομπή της ΕΡΤ, το καλλιτεχνικό καφενείο που παρουσίαζε ο Βασίλης Τσιβιλίκας.
Με την Μάρω Κοντού να συμπληρώνει: «Είμαι στη Θεσσαλονίκη και συναντώ δύο νεαρούς οι οποίοι κάνουν τους κομψούς και μου λέει ο ένας: "Μπράβο βρε Ζωίτσα. Τα κατάφερες". Και του λέει άλλος: "Πάψε ρε βλάκα. Ποια Ζωίτσα; Η Χρονοπούλου είναι"».
«Κάποτε μας ξεχωρίζαν από τα μαλλιά. Η μία ήταν πιο ξανθιά από την άλλη. Συνήθως η Κοντού είχε πιο κοντά μαλλιά. Και η Χρονοπούλου πάντα λίγο πιο μακριά» θα συμπληρώσει η Μαίρη Χρονοπούλου.
Η Μάρω Κοντού μας είχε αποκαλύψει και το πώς γνωρίστηκαν οι δυο τους και έγιναν φίλες: «Γνώρισα τη Μαίρη όταν και ήμασαταν και οι δύο στον χορό του Αρχαίου Δράματος. Με περνάει έναν πόντο στο ύψος, έναν χρόνο στην ηλικία και την περνάω έναν πόντο στα παπούτσια. Ήτο πλουσία και Κολωνακιώτισσα. Εγώ ήμουν πτωχή και Κουκακιώτισσα. Όταν γίναμε φίλες, ήρθε η Μαίρη στο σπίτι μου και είδε ένα πολύ ωραίο σάλι που είχα της γιαγιάς μου. Και μου είπε τότε: "Κάποια μέρα, όταν πεθάνει η γιαγιά σου, θα ήθελα να μου το χαρίσεις". Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και μετά από δύο χρόνια με παίρνει, εγώ ήμουν στεναχωρημένη και της λέω ότι πέθανε η γιαγιά μου. "Έρχομαι να πάρω το σάλι" μου λέει».
«Είχαμε κάνει ένα αχτύπητο δίδυμο στο Αρχαίο Δράμα. Ήμασταν και οι δύο κορίτσαροι. Και που πατεί και τρίζει η γη. Και άτακτες ήμασταν πολύ. Μας έβαζαν συνέχεια πρόστιμα γιατί μιλούσαμε και κάναμε νοήματα στις παραστάσεις».
Σε μεγαλύτερη ηλικία θα βρεθούν μαζί και σε μία επιθεώρηση στο θέατρο, όταν πια ο αμοιβαίος θαυμασμός και η φιλία τους θα μετρά αρκετές δεκαετίες.
To fullpress365.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!