Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Μαργέλης, ένας άοκνος παράγοντας παλαιάς κοπής που συνέδεσε τη διοικητική θητεία του με τα πέτρινα χρόνια της ομάδας του Ολυμπιακού, στη δεκαετία του ’80.
Φεύγουν οι άνθρωποι από τη ζωή... Δυστυχώς φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, απλώς όταν είναι πολύ αγαπημένοι, φεύγουν κιόλας μαζί!
Ο Δημήτρης Μαργέλης άφησε την τελευταία του πνοή χθες (29/8) το πρωί, σε ηλικία 82 ετών, προτού καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την εκδημία της λατρεμένης συζύγου του, Φωτεινής!
«Τον κάλεσε κοντά της, δεν άντεχε να είναι μόνη της» το φιλοσοφεί μέσα στη θλίψη και στο πένθος του, ο γιος τους παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, Χρήστος Μαργέλης.
Ο κύριος Μίμης άφησε έντονο το αποτύπωμα του στο γίγνεσθαι του Ολυμπιακού και γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ, στις δεκαετίες του ’80 και του ’90.
Από το 1980 έως το 1988 διετέλεσε κατά σειρά αντιπρόεδρος και ταμίας του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα υπήρξε έφορος της ομάδας που εκείνη την εποχή διήγε τα «πέτρινα χρόνια» και υπεύθυνος των ακαδημιών.
Τότε που ο Ολυμπιακός βασανιζόταν από διοικητικής, οικονομικής και αγωνιστικής πλευράς, ο αγαπητός σε όλους κύριος Μίμης, ο Πέτρος Χατζηκώστας και ο Γιώργος Ναούμης προσπάθησαν να κρατήσουν όρθιο το καράβι, άλλωστε ο ίδιος ήξερε καλά αυτή τη δουλειά, καθώς υπήρξε ένας από τους πρώτους ναυτικούς πράκτορες στο λιμάνι του Πειραιά.
Εκείνη την εποχή που οι Ερυθρόλευκοι μαστίζονταν από οικονομικά προβλήματα ο εκλιπών τριγύριζε ολημερίς και ολονυχτίς στον Πειραιά για να μαζέψει λεφτά από τους φίλους του εφοπλιστές, ώστε να πληρωθούν οι παίκτες και οι προπονητές.
Συν τοις άλλοις, μαζί με τον παλαίμαχο παίκτη του Ολυμπιακού και γιατρό, Δημήτρη Δουράτσο, μεσολάβησε προς τον Κώστα Πολίτη για να προσκληθεί ο Αργύρης Καμπούρης στην Εθνική ομάδα.
Παράλληλα, αλλά και αργότερα, όταν το μπάσκετ πέρασε στη φάση του επαγγελματισμού, υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑ και του Πειραϊκού, ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΕΣΚΑΝΑ.
Η κηδεία του Μίμη Μαργέλη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Αυγούστου στις 11:00 στο κοιμητήριο της Αναστάσεως στο Κερατσίνι.
To fullpress365.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!