Ένα παιδί γεννήθηκε το 1783 στη Βεγγάλη της Ινδίας, με δύο πλήρως λειτουργικά κεφάλια. Ένα παράδοξο - για την εποχή του 18ου αιώνα- ιατρικό φαινόμενο, βρίσκει σήμερα την εξήγησή του. Τότε ήταν απλά μια «τερατογένεση».
Το παιδί γεννήθηκε τον Μάιο του 1783 στη Βεγγάλη της Ινδίας. Η μαία που παρευρέθηκε στη γέννα τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ από αυτό το ασυνήθιστο θέαμα που πέταξε το παιδί σε μια κοντινή φωτιά. Το παιδί όμως επέζησε από το περιστατικό με ελαφρά εγκαύματα.
Συνειδητοποιώντας τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα, οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να το μεταφέρουν στην Καλκούτα, όπου οι άνθρωποι πλήρωναν για να το δουν λόγω της ιδιόμορφης κατάστασής του.
Τα δύο κεφάλια του παιδιού παρουσίαζαν ανεξάρτητες ενέργειες και αντιδράσεις. Ενώ το ένα κεφάλι κοιμόταν, το άλλο μπορούσε να είναι ξύπνιο. Ομοίως, το ένα κεφάλι μπορούσε να κλάψει ενώ το άλλο μπορούσε να δείχνει ευτυχία.
Όταν το παιδί έγινε τεσσάρων ετών, η μητέρα του έφυγε για να πάρει νερό από ένα πηγάδι, και όταν επέστρεψε το βρήκε νεκρό. Είχε υποκύψει σε δάγκωμα κόμπρας.
Οι γιατροί και οι επιστήμονες της εποχής - μέλη της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών - πήραν τη σορό του παιδιού με τα δύο κεφάλια για να τη μελετήσουν. Αξιοσημείωτο είναι ότι το παιδί δεν υπέφερε από καμία άλλη πάθηση στη σύντομη ζωή του, μάλιστα όλα του τα όργανα αναπτύσσονταν κανονικά.
Σήμερα, αυτή η ιατρική περίπτωση είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και αναφέρεται ως craniopagus parasiticus, επηρεάζοντας περίπου 2 στα 5 εκατομμύρια παιδιά.
Το κρανίο του παιδιού βρίσκεται στο Μουσείο Hunterian του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών στο Λονδίνο, όπου στέκεται ως απόδειξη αυτού του εκπληκτικού ιατρικού φαινομένου.
To fullpress365.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!