Το πιο χρήσιμο μηδενικό !
Ο Ολυμπιακός είχε αγκαλιάσει τη νίκη στο Κάουνας τέτοιες μέρες πριν δύο χρόνια όντας μπροστά στο σκορ 79-72 τρία λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Μια νίκη που θα του έδινε μεγάλη ώθηση προς τα πλέι οφ.
Ομως ισοφαρίστηκε με ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων και συνεχόμενα δικά του λάθη, είχε όμως την τελευταία επίθεση για τη νίκη.
Ο Κώστας Σλούκας κατέβασε τη μπάλα, όπως ο Τόμας Γουόκαπ όχι μόνο την έκλεψε αλλά έφτασε και στο νικητήριο λέι απ (81-79) χαρακτηρίζοντας αργότερα αυτή τη φάση ως την κορυφαία της καριέρας του.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον είχε ήδη τσεκάρει στο μπλοκάκι του αλλά εκείνο το βράδυ έβαλε και ένα κύκλο γύρω από το όνομά του.
Έναν κύκλο όπως το «0» που είναι ο αριθμός της φανέλας που φοράει στον Ολυμπιακό, αλλά μακάρι όλα τα…μηδενικά να ήταν τόσο πολύτιμά όσο ο Τόμας Γουόκαπ.
Ο οποίος αποκτήθηκε άμεσα το ίδιο καλοκαίρι του 2021 ως ο «σωματοφύλακας» του Κώστα Σλούκα έχοντας έναν παραπλήσιο ρόλο όπως είχε και «έδενε» ιδανικά ο Ντάνιελ Χάκετ ή ο Εϊσι Λο με τον Βασίλη Σπανούλη στο παρελθόν.
Ο Γουόκαπ (που αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή των Ερυθρολεύκων εκείνο το καλοκαίρι) είναι ένας πόιντ γκαρντ που έχει πρώτα στο μυαλό του την δημιουργία και μετά την εκτέλεση. Είναι ο παίκτης που μπορεί να κατεβάσει την μπάλα για να οργανώσει μία επίθεση, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο τόσο όταν μοιράζεται το παρκέ με τον Κώστα Σλούκα (καθώς τον απελευθερώνει να παίξει χωρίς τη μπάλα που είναι ακόμα καλύτερος σε αυτό) ή όταν τον αντικαθιστά και του δίνει πολύτιμες ανάσες κρατώντας στο ίδιο υψηλό επίπεδο την ομάδα.
Διαβάζει τις φάσεις
Η προσθήκη του έμπειρου Αμερικανού γκαρντ ήταν αυτή ακριβώς που χρειαζόταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αντιμετώπιζε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Το διάβασμα των φάσεων και την κίνηση της μπάλας, κάτι που την έκανε μονοδιάστατη και προβλέψιμη στους αντιπάλους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την πολύ χαμηλή (έως μηδενική κάποιες φορές) δημιουργία, ειδικά όταν ο Σλούκας ήταν εκτός παρκέ. Αφού δεν υπήρχε άλλος να οργανώσει (πλην του Σπανούλη με περιορισμένο όμως πλέον ρόλο).
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κινηθεί νωρίς και αστραπιαία και πήραν την υπογραφή του παίκτη τον οποίο διεκδικούσαν επίσης οι Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ολίμπια Μιλάνο.
Ο Γουόκαπ πέραν του ότι απελευθέρωσε τον Σλούκα (και τον ξεκούρασε παράλληλα) έγινε ο X-Factor του Ολυμπιακού στην άμυνα όπου μπορεί να μαρκάρει (και ουσιαστικά να…εξολοθρεύσει) κάθε αντίπαλο από το 1 έως το 3.
Την ίδια στιγμή δίνει και επιθετικές λύσεις από την περιφέρεια και όχι μόνο.
Πλέον ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του δύο παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν τόσο για τον εαυτό τους αλλά κυρίως για τους συμπαίκτες τους.
Πέρυσι είχε 6.3 πόντους, 2.7 ασίστ και 1.1 κλέψιμο μέσο όρο ενώ εφέτος έχει ανέβει στους 6.8, 5 ασίστ και 2.2 κλεψίματα.
Με την Αρμάνι ήταν συγκλονιστικός με 10 πόντους (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, έκλεψε τέσσερις μπάλες, έκοψε ένα σουτ, βούτηξε πάνω από μια φορά στο παρκέ για να διεκδικήσει κατοχές και είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσει το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς.
Η καλύτερή του φάση όμως ήταν όταν ενώ βρισκόταν μόνος του για να σκοράρει προτίμησε να βρει συμπαίκτη του για να του φτιάξει και την ψυχολογία (Βεζένκοβ).
Ο Τόμας Γουόκαπ για μια ακόμα φορά χθες άκουσε ρυθμικά το όνομά του από 11.000 και πλέον φίλους του Ολυμπιακού που τον αποθέωναν. Κάτι που αναμένεται να συμβεί ακόμα αρκετές φορές μέχρι το τέλος της σεζόν.
To fullpress365.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!