Μετά από την θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων και ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει αποδεκτό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική επιτροπή (παρά τις επιμέρους ενστάσεις του ΚΚΕ), στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν τα οφέλη από την συζήτηση της Παρασκευής.
Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η όλη διαδικασία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ανέδειξε για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ένα κοινό μέτωπο μεταξύ των κομμάτων που κινούνται στον προοδευτικό χώρο.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης στήριξε απόλυτα το πρώην κόμμα του και τον πρώην πρωθυπουργό, διαψεύδοντας, από το βήμα της Βουλής, τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι πρώην υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα είχαν μπει σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ.
Ανάλογη διάψευση έκαναν μάλιστα ο Νίκος Κοτζιάς, ο Γιάννης Πανούσης και η Νάντια Βαλαβάνη.
Ο Αλέξης Τσίπρας «εκπροσώπησε» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων για την υπόθεση αυτή στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να εκπροσωπήσει τον πρόεδρο του τρίτου κόμματος θέτοντας κατ’ επανάληψη το ερώτημα «για ποιόν λόγο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης», χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη όταν , μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, είχε πει ότι: “Είναι πασιφανές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός, κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ, ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιό του όμως απέτυχε παταγωδώς”.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εσείς προσωπικά κύριε Μητσοτάκη δώσατε την εντολή στην ΕΥΠ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, διότι δεν σας έφτανε να είστε αρχηγός του πρώτου κόμματος, θέλατε να ελέγξετε τις εξελίξεις και στο τρίτο κόμμα, λόγω των συνεργασιών που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος».
Η διπλή στόχευση της στάσης του Τσίπρα
Από την μία να πιέσει όσο μπορεί περισσότερο την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και από την άλλη να βάλει τις βάσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών προωθώντας έτσι το αφήγημα της προοδευτικής διακυβέρνησης έστω και αν για την ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας και από τον ΣΥΡΙΖΑ .
Από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνάει ωστόσο απαρατήρητη και η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να σεβαστεί τις νομικές του απόψεις.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθεί μια κυβέρνηση τύπου «Παπαδήμου» αντιλαμβανόμενος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρόβλημα ,θέλοντας παράλληλα να αποκλείσει την ανέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Η προοπτική πάντως για μια κυβέρνηση συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής δεν έχει καμία τύχη από την πλευρά της Κουμουνδούρου.
To fullpress365.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!