Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι όλα αυτά τα βασανιστικά για την άτυχη Τζωρτζίνα συμβάντα σε διάφορα νοσοκομεία ήταν μια φονική σκηνοθεσία από τη μητέρα της στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τον αιφνιδιαστικό θάνατο της κόρης της από ανακοπή
«Θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας γιατί μόνο αυτό μας έχει απομείνει». Αυτό το παραπλανητικό SMS με ψευδή έκκληση για βοήθεια και επίδειξη ενδιαφέροντος έστελνε – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου σε γιατρούς λίγα 24ωρα πριν από τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με τη χρήση της δηλητηριώδους ουσίας κεταμίνη.
Τις ίδιες ημέρες είχε στείλει άλλο SMS που απέδιδε τα ανεξήγητα επεισόδια υγείας που φαίνεται ότι η ίδια προκαλούσε στην Τζωρτζίνα σε «πυρετικά κύματα που κάνει λόγω νευρολογικής φύσεως».
Επιπλέον, εξέφραζε αγωνιώδη ερωτήματα για τις βραδυκαρδίες και τις άλλες καρδιακές αρρυθμίες που παρουσίαζε το παιδί, και ενώ βεβαίως η εννιάχρονη, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε οποιοδήποτε καρδιολογικό πρόβλημα.
Ηθελε να μάθει για το οξυγόνο
Μάλιστα, η 33χρονη σε επικοινωνία της με τους γιατρούς επισήμαινε μετ’ επιτάσεως ότι «πρέπει να βρούμε από τι πέφτει το οξυγόνο». Λέγοντας χαρακτηριστικά σε γιατρούς ότι «μη σας νοιάζει για μένα και τη συμπεριφορά μου, εγώ είμαι «παγοκολόνα»».
Δείχνοντας χαρακτηριστική ψυχραιμία μετά τον θάνατο και της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου μάλιστα είχε ρωτήσει θεράποντες ιατρούς (από άλλο νοσοκομείο) αν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί η ίδια τα υπνωτικά κι άλλα χάπια που χορηγούνταν στο κορίτσι που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγες ώρες νωρίτερα.
Οι προσπάθειες να το δικαιολογήσει
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι όλα αυτά τα βασανιστικά για την άτυχη Τζωρτζίνα συμβάντα σε διάφορα νοσοκομεία ήταν μια φονική σκηνοθεσία από τη μητέρα της στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τον αιφνιδιαστικό θάνατο της κόρης της από ανακοπή. Γυρνώντας μάλιστα βίντεο με αυτά τα ενδιάμεσα επεισόδια υγείας που αποδίδονται τώρα σε σκόπιμες ενέργειες, για να στηρίξει το «σενάριό της».
Λέγοντας ότι από αυτά τα βίντεο αποδεικνύεται ότι όταν πάθαινε τα επεισόδια ήταν διαρκώς παρόντες γιατροί, ενώ η αλήθεια ήταν ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα που δεν μαγνητοσκοπούσε εκείνοι είχαν φύγει από τον θάλαμο.
Επιχειρώντας μάλιστα τουλάχιστον 15 φορές να μεταδώσει η ίδια ηλεκτρονικά δεδομένα από τον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί προληπτικά στην Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προκειμένου να αναδείξει τα υποτιθέμενα «ζωτικά προβλήματα υγείας» που είχε η Τζωρτζίνα και τα οποία… περιέργως εξαφανίζονταν όταν το κορίτσι μετακινείτο στη ΜΕΘ.
Δεν είχε προκύψει καμία αρρυθμία
Ωστόσο, οι γιατροί του Ωνασείου που ήδη εξετάσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι από αυτές τις online συνδέσεις και μεταδόσεις δεδομένων από τη μητέρα δεν είχε προκύψει ότι είχε οποιαδήποτε αρρυθμία. Καθώς και ότι η ταλαιπωρημένη εννιάχρονη δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα στην καρδιά, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις ιστολογικές εξετάσεις.
Με την ίδια την 33χρονη να σπεύδει να αναφέρει σε συνεντεύξεις της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ότι «τίποτα δεν έγινε ξαφνικά». Λέγοντας στους γιατρούς του Παίδων την προηγούμενη μέρα του δραματικού τέλους του κοριτσιού ότι «το μεγάλο, σημαντικό επεισόδιο θα γίνει την επόμενη ημέρα». Οπερ και εγένετο με τη χορήγηση υπερδόσης της δηλητηριώδους ουσίας στο άτυχο κοριτσάκι που είχε γίνει «πειραματόζωο» στα χέρια της μητέρας του.
Οι καταθέσεις για τις κινήσεις της
Τουλάχιστον 70 γιατροί, ιατροδικαστές νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία δίνουν σταδιακά καταθέσεις για τις μεθοδεύσεις της μητέρας. Για τις απαιτήσεις της για μονόκλινα δωμάτια, με ερωτήσεις για κάμερες στους θαλάμους, με τις αργοπορημένες ενημερώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών «σαν να ζητούσε απλώς σεντόνια και πετσέτες», για τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών της που συνέβαιναν πάντα όταν δεν ήταν παρών οποιοσδήποτε άλλος παρά μόνον η ίδια.
Σε μία υπόθεση με απροσδόκητη τροπή που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και θεωρείται πρωτοφανής ακόμη και για τα παγκόσμια εγκληματικά χρονικά.
Ερευνα και για τα άλλα δύο κορίτσια
Την ίδια ώρα, οι δικαστικές αρχές συλλέγουν σημαντικά νεότερα στοιχεία και γίνονται αναθεωρήσεις των ιατροδικαστικών πορισμάτων για τον θάνατο των δύο άλλων κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, της 3,5 χρόνων Μαλένας το 2019 και της επτά μηνών Ιριδας τον Μάρτιο του 2021 που αποδόθηκαν αρχικά σε δυσεξήγητα ή εξαιρετικά σπάνια παθολογικά προβλήματα, όπως «ηπατική ανεπάρκεια» ή ανυπαρξία του φυσικού «βηματοδότη» της καρδιάς.
Αυτές οι αναφορές υπήρχαν σε πορίσματα ειδικών που κινούνται – υπό το νέο πρίσμα – σε εντελώς άλλη κατεύθυνση και τα οποία φαίνεται να «δικαιολόγησαν» προσωρινά τους θανάτους των δύο κοριτσιών σταματώντας τις συνεννοήσεις γιατρών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., κοινωνικών φορέων κι άλλων που είχαν θεωρήσει προ πολλών μηνών αυτά τα συμβάντα ύποπτα.
Τα νεότερα αναθεωρημένα πορίσματα αναδεικνύουν ότι αυτοί οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα πιθανόν εγκληματικών ενεργειών με τη χρήση άλλου «εξωγενούς παράγοντα» που προκάλεσε υποξία στα θύματα, αφού οι τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τότε δεν είχαν εντοπίσει την ίδια δηλητηριώδη ουσία που βρέθηκε τώρα στην Τζωρτζίνα. Χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται πλήρως αν το «φάσμα» των φαρμακευτικών ουσιών που αναζητήθηκαν στις εν λόγω προγενέστερες τοξικολογικές εξετάσεις για τη Μαλένα και την Ιριδα καλύπτει και την κεταμίνη.
Στο μικροσκόπιο οι άλλοι παρόντες
Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. θεωρει κρίσιμη τη διερεύνηση του ρόλου οικείων της 33χρονης που ήσαν παρόντες τη στιγμή του θανάτου της επτά μηνών Ιριδας αλλά και λίγο πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρας. Ακόμη εξετάζεται αν κάποιο από αυτά τα πρόσωπα βοήθησε την 33χρονη στην προμήθεια της δηλητηριώδους κεταμίνης για την οποία εξετάζεται και η παρανομη αγορά της μέσω Διαδικτύου.
Η στάση της 33χρονης
Τα στελέχη των αρχών ασφαλείας εκτιμούν ότι ίσως σημαντικές πτυχές της υπόθεσης να παραμείνουν στο σκοτάδι λόγω και της άρνησης της 33χρονης κατηγορουμένης να αναφέρει οτιδήποτε στους αστυνομικούς ή να αποδεχθεί τις κατηγορίες κατά την απολογία της στις δικαστικές αρχές. Μια απορριπτική στάση της 33χρονης που οι αστυνομικοί ανέμεναν, αφού συνεκτιμούσαν – με βάση και αναφορές ψυχίατρων – ότι πιθανόν πάσχει από το «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου» ή άλλη παρεμφερή διαταραχή που έχει καταγραφεί σε αρκετές περιπτώσεις στο εξωτερικό. Με γυναίκες που συνήθως έχουν σπουδάσει νοσηλευτική – όπως η 33χρονη μητέρα – να επικαλούνται ψευδή προβλήματα υγείας των παιδιών τους ή να τα κακοποιούν αλλά και να τα σκοτώνουν όταν είναι μόνα μαζί τους σε θαλάμους νοσοκομείων.
Δεκάδες εξετάσεις σε νοσοκομεία
Μάλιστα, σε αυτές τις περιπτώσεις παρατηρείται και η ίδια η μητέρα να μεταβαίνει σε νοσοκομεία για δεκάδες εξετάσεις και νοσηλείες, χωρίς να πάσχει από οτιδήποτε, κάτι που συνέβαινε και με την 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών. Τα τελευταία χρόνια είχε μεταβεί περίπου 30 φορές σε νοσοκομεία με επίκληση νευρολογικής κυρίως φύσεως προβλημάτων, που αποδείχθηκαν ανύπαρκτα. Μάλιστα πολλές από αυτές τις επισκέψεις της σε γιατρούς πύκνωναν την περίοδο που έχαναν μυστηριωδώς τη ζωή τους τα παιδιά της.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι οι δράστες με αυτή τη διαταρχή ουδέποτε ομολογούν το έγκλημά τους, ενώ πιστεύουν ενδόμυχα ότι δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, έλεγαν ότι είναι χαρακτηριστικό ότι στις αντίστοιχες περιπτώσεις ανάκρισης γυναικών που έπασχαν από το συγκεκριμένο «σύνδρομο» στο εξωτερικό οι δράστριες όχι μόνο αρνούνταν κάθε ευθύνη, αλλά έβγαιναν αρνητικά και τα τεστ ανίχνευσης ψεύδους στα οποία είχαν υποβληθεί (στην Ελλάδα, πάντως, δεν εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος εξέτασης υπόπτων).
Πηγή: Βήμα της Κυριακής
To fullpress365.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!