Μαλλί με μαλλί πιάστηκαν μία Ελληνίδα και μία Ρωσίδα την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο που διεκπεραιώνει υποθέσεις ασφαλισμένων του ΟΓΑ, στην οδό Μαιζώνος.
Και όλα αυτά με αφορμή την έντονη διαμαρτυρία της αλλοδαπής όταν η πρώτη την προσπέρασε και της πήρε τη σειρά όπως αναφέρει το dete.gr Βέβαια η ίδια ήταν από νωρίτερα και λόγω παράλειψης υπαλλήλου αναγκάστηκε να ξαναπάει και γι' αυτό το λόγο παρέκαμψε την ουρά των πολιτών. Μέχρι όμως να το καταλάβει η αλλοδαπή η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο γυναικών είχε ήδη πυροδοτηθεί και στο χώρο επικράτησε πανδαιμόνιο. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της προηγούμενης Τρίτης και αναστάτωσε το γραφείο και τον κόσμο που περίμενε στην ουρά μέσα και έξω από αυτό. Αρχικά οι δυο γυναίκες αντάλλαξαν εκφράσεις με υπονοούμενα, στη συνέχεια κουβέντες με απειλητικό ύφος και στο τέλος πιάστηκαν στα χέρια! Ειδικά μάλιστα όταν η Ελληνίδα προσπαθούσε να εξηγήσει για ποιο λόγο μπήκε πρώτη και η Ρωσίδα της είπε ότι δεν ξέρει από σεβασμό. Με αποτέλεσμα η ημεδαπή να χρησιμοποιήσει τη φράση: «Αυτά να τα κάνεις στη χώρα σου» και κυριολεκτικά να γίνει το... «σώσε», αφού η Ρωσίδα την έπιασε από το σακάκι και η Ελληνίδα απ' το μαλλί! Άμεση βέβαια ήταν η παρέμβαση υπαλλήλων και άλλων πολιτών οι οποίοι περίμεναν στην ουρά, ωστόσο το να χωρίσουν τις δύο εξοργισμένες γυναίκες αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση. Τελικά όμως τα κατάφεραν.
Για... ένα λάθος υπαλλήλου!
Η αλήθεια πάντως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη συνέχεια, ήταν ότι η 35χρονη Ελληνίδα δεν είχε άδικο που παρέκαμψε τη σειρά, ενώ όσα συνέβησαν οφείλονται σε μια... παράλειψη υπαλλήλου. Η ίδια ήθελε να παραλάβει επίδομα από τα ΕΛΤΑ όπου όμως της είπαν πως εκτός των άλλων έπρεπε να προσκομίσει και το ειδοποιητήριο από το αρμόδιο γραφείο του ΟΓΑ. Έφυγε από την Ζαϊμη και μετέβη στην Μαιζώνος για να πάρει το σχετικό έγγραφο κι αφού περίμενε μισή στην ουρά ο εργαζόμενος της απάντησε ότι αυτό το χαρτί (το ειδοποιητήριο) δεν ήταν καθόλου απαραίτητο και ότι κακώς της το ζήτησαν από το ταχυδρομείο. Ξαναπήγε στο ταχυδρομείο αλλά επέμεναν. Έτσι ξανάκανε το ίδιο δρομολόγιο, έχοντας μάλιστα αφήσει τη δουλειά της. Και πλησίασε κατευθείαν έναν άλλο υπάλληλο για να απαιτήσει το έγγραφο. Και για την ιστορία, αποδείχθηκε πως πράγματι το ειδοποιητήριο ήταν απαραίτητο και απλώς ο προηγούμενος εργαζόμενος δεν το γνώριζε...